Despre mine

Ma numesc Andrei Simion, profesez ca practician in terapii complementare de douasprezece ani, iar in prezent imi continui studiile de specialitate in terapii manuale mixte si chiropactica.

Pasiunea mea pentru acest vast domeniu de activitate a luat nastere la inceputul facultatii, cand eram membru al lotului olimpic de Taekwon Do, intelegand in urma sesiunilor asidue de antrenament ca refacerea organismului este esentiala in scopul mentinerii unei stari generale a sanatatii.

Desi in paralel studiam cercetare medicala in cadrul Facultatii de Biotehnologii, in urma cursurilor de terapii complementare pe care le-am descoperit in acea perioada, am devenit fascinat de posibilitatea de a intelege mai bine functiile organismului.

In anul 2004 am avut sansa de a studia in Budapesta, unde am luat pentru prima oara contact cu universul spa, care m-a fermecat. Astfel, in anul 2007 am inceput sa profesez ca Senior Spa Therapist, precum si ca Asistent Director Spa in cadrul Spa Orange, in Montreal, Canada.

In perioada urmatoare am profesat ca terapeut certificat, avand contracte cu diverse companii precum: TVA Publication – Quebecor Media sau Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC).

De asemenea, am profesat ca Asistent Director Spa si Senior Spa Therapist in cadrul Rainspa – Place d’Armes, Old Montreal si am avut propriul cabinet de masaj medical, in cadrul Heaven & Earth Yoga Institute.

In Canada am studiat kinetoterapie, terapie sportiva si terapii prin masaj si am devenit membru al Comisiei Practicienilor de Medicina Naturista din provincia Quebec.

Mi-am echivalat diplomele in terapii complementare, precum si diploma de facultate si master in Biotehnologii, specializarea medicala.

Reintors in Romania, am devenit reprezentant anti-doping al Federatiei Romane de Rugby (FRR) in relatia cu Comisia Internationala de Rugby – International Rugby Board (IRB), precum si terapeut certificat al lotului national de rugby, reusind performanta de a ne califica impreuna la Cupa Mondiala de Rugby, 2011, din Noua Zeelanda.

Anul 2011 a fost unul al implinirii profesionale. In aceasta perioada am ocupat pozitia de Spa Executive Director in cadrul Orhideea Spa, Bucuresti, precum si pe cea de Training Manager si Spa Senior Therapist in cadrul Eden Spa Romania.

Mi-am echivalat studiile in kinetoterapie din Canada, in cadrul Universitatii Spiru Haret, Romania.

In anul 2014, anul echivalarii diplomei de kinetoterapeut din Canada, mi-am completat studiile in terapii orientale, studiind tehnici generale si avansate in masajul terapeutic tailandez, precum si in Wat Po, o straveche forma de terapie orientala.

Anul 2015 imi aduce certificarea in acupunctura dry needling, in cadrul Dry Needling Institute, din Marea Britanie.

In prezent profesez ca specialist in kinetoterapie, acupunctura dry needling, terapii manuale, chiropractica, kinesiotaping si fitness terapeutic.

De asemenea, ofer consultanta pe segmentul de spa, precum si in terapeutica in centrele wellness si spa din Romania.

In anul 2016 am decis sa pun bazele unui curs de dezvoltare personala a terapeutilor sau celor pasionati de terapii manuale. Am pus astfel bazele unui curs care inglobeaza toate tehnicile pe care le uzitez in practica mea de zi cu zi, precum si informatii despre cum sa iti infiintezi o afacere “la cheie” in acest domeniu de activitate.

In paralel, dezvolt doua concepte terapeutice denumite generic: “Terapii la domiciliu” si “Terapii corporate”, accesand doua nise aparte in domeniul terapeuticii, nu foarte explorate in tara noastra.