Intrebari Frecvente

Prima oara la masaj?

Daca sunteti la prima sesiune de masaj, terapeutul va descrie procedurile, tehnicile si va completa un formular cu date speciale si generale, pentru a avea o vedere de ansamblu asupra istoricului potentialelor afectiuni. Nu ezitati sa puneti intrebari diverse, confortul dumneavoastra fiind de importanta majora pentru terapeut, in scopul crearii unei relatii bazate pe incredere si profesionalism.

Ce imbracaminte purtam in timpul terapiilor prin masaj?

In functie de terapia pentru care ati fost programat, terapeutul va face precizarile necesare in privinta vestimentatiei pacientului. Sunt terapii care necesita purtarea unui costum textil, confortabil, iar alte terapii presupun contactul direct cu tesutul epitelial.

Ne putem antrena inaintea unei sesiuni de terapie prin masaj?

Daca starea fizica v-o permite, este foarte indicat ca inaintea unei sesiuni terapeutice sa va antrenati fizic. Masajul trebuie inceput dupa o perioada de timp de aproximativ 30 minute de la incetarea efortului fizic. Terapiile prin masaj faciliteaza relaxarea, restabilind tensiunea arteriala si pulsul la o valoare optima. Este obligatoriu ca dupa efort fizic, terapia sa fie precedata de un dus, pentru a respecta igiena corporala a pacientului si a terapeutului si pentru a facilita relaxarea.

Ne putem intoarce la locul de munca dupa masaj?

Da si nu, in functie de terapiile pe care le-ati experimentat. Daca terapia are o durata scurta si urmareste relaxarea trupului si a mintii prin energizarea acestora, atunci reintoarcerea la lucru poate fi de bun augur. Terapiile prin masaj cresc potentialul angajatului, precum si pe cea a companiei in cadrul careia acesta lucreaza. Daca terapia are o durata lunga si consta intr-un masaj de relaxare, ideal ar fi ca la finele terapiei sa va relaxati in compania unor persoane dragi, citind o carte sau chiar prelungind efectele terapeutice prin somn.

Putem dialoga cu terapeutul pe durata terapiei?

Dialogul cu terapeutul este optional. Daca dialogand simtiti un plus de confort si liniste, atunci dialogul este binevenit.

Este indicat consumul de apa inainte, in timpul si dupa terapia prin masaj?

Acesta este un subiect sensibil si foarte de actualitate. Foarte putini oameni cunosc importanta apei in corp si cantitatea de apa de care au nevoie pentru a fi optim hidratati. De aceea, eu le recomand pacientilor mei un consum zilnic de aproximativ 3 litri de apa, pe durata intregii zile. Va recomand ca in perioada premergatoare si ulterioara terapiei, consumul de apa sa fie insemnat!

Care este procedura de anulare a terapiilor?

Recomandarea mea este sa contactati terapeutul in timp util, aceasta nefiind doar o forma de respect, ci si o forma de empatie pentru alti pacienti suferinzi si in nevoie, care ar putea beneficia de atentia terapeutului.