Terapia Cranio – Sacrala

Written by: Simion Andrei Date of published: .

 Sistemul cranio-sacral este cel mai recent sistem fiziologic descoperit. Comparat cu un sistem hidraulic semi-inchis continut in interiorul membranei impermeabile dura mater, care acopera creierul si maduva spinarii, sistemul cranio-sacral permite productia, circulatia si reabsorbtia lichidului cerebrospinal.

Lichidul cerebrospinal mentine functiile fiziologice cu ajutorul carora creierul si sistemul nervos se dezvolta si functioneaza.

Terapia cranio – sacrala stimuleaza procesul natural de auto-corectare si auto-vindecare a corpului, are eficienta in nenumarate afectiuni asociate cu dureri si disfunctii, fiind utilizata si profilactic, pentru orice tip de varsta, de la nou-nascuti pana la varsta a treia.

In cazul copiilor si nou-nascutilor, tratamentul aplicat este eficace atat din punct de vedere fizic, dar si emotional.

Folosind o atingere blanda, similara cu greutatea unei monezi de 5 bani, terapeutul elibereaza restrictiile din sistemul cranio-sacral, ceea ce duce la imbunatatirea functionarii sistemului nervos central.

In timp ce pacientul se afla intins pe masa de tratament, complet imbracat in haine lejere, terapeutul va aseza palmele de-a lungul corpului, va sustine capul sau coloana vertebrala, in vederea eliberarii tensiunilor acumulate.

Terapia Cranio-Sacrala nu interactioneaza in mod negativ cu nici un fel de alta forma de terapie sau medicatie, fiind o terapie fara risc sau efecte secundare.

Protocolul terapiei cranio-sacrale urmareste zece pasi, fiecare din acestia fiind de sine statator si avand o importanta aparte in buna desfasurare a terapiei.

Beneficiile terapiei cranio – sacrale sunt nenumarate:

– dureri acute si cronice musculare de gat si spate;

– tensiuni nervoase, cauzate de stres;

– deteriorarea functiilor motorii;

– afectiuni ale coloanei vertebrale;

– migrene si dureri acute si cronice de cap;

– disfunctii ale sistemului nervos central;

– disfunctii ale tesutului conectiv;

– disfunctii ale articulatiei temporo-mandibulare;

– stres post traumatic;

– disfunctii post chirurgicale;

– probleme ortopedice;

– accidente traumatice ale creierului si maduvei spinarii;

– dificultati de invatare;

– stari de depresie;

– stari de oboseala cronica;

– dificultati emotionale.

Durata unei sesiuni de terapie cranio-sacrala poate varia intre 45-60 minute.

 

„L-am cunoscut pe Andrei cu putin timp in urma, la un ceai si o discutie despre spa in general. Era o perioada foarte grea si aglomerata pentru mine si nu ma puteam concentra foarte bine in anumite momente din cauza stresului acumulat in exces si durerii de cap cu care ma confruntam “in reprize” de mai bine de o saptamana. La un moment dat s-a oferit sa-mi daruiasca un masaj si am acceptat fara sa clipesc. Mi-a spus sa ma intind pe patul de masaj si sa incerc sa ma relaxaz. Nu sunt prietena cu frigul, iar faptul ca am putut pastra hainele pentru aceasta terapie a fost perfect in acel moment. In acelasi timp, a ales muzica potrivita si s-a pregatit pentru a-mi oferi unul dintre cele mai relaxante terapii primite vreodata. Recunosc ca la inceput am fost putin sceptica in privinta rezultatelor, insa experienta vasta a lui Andrei m-a facut sa ii acord incredere atat lui cat si terapiei cranio-sacrale. M-a fascinat prin siguranta si increderea in sine cu care lucreza, prin caldura si precizia fiecarei manevre cu care a inceput terapia. Cele mai multe momente au fost cele in care mi-am abandonat total corpul si sufletul relaxarii, insa din cand in cand simteam cum involuntar tresaream ca dintr-un vis urat. Din aceasta terapie, masajul capului mi s-a parut cel mai relaxant pentru ca parul fosnea intr-un anumit mod…, sunet ce m-a purtat in copilarie, cand impreuna cu bunicii mergeam la padure si alergam printre copaci si frunze uscate cat ma tineau picioarele, dupa vreo pasare sau dupa greieri si rareori dupa iepurasii care se faceau nevazuti in cateva secunde… Terapia cranio-sacrala a avut asupra mea un efect miraculos: m-am trezit parca dupa un somn adanc in care am retrait momente din copilarie…am fost copil din nou ! Am avut nevoie de o cafea pentru a reveni in zilele noastre si a ma reapuca de munca! Nu e doar o terapie, e o experienta inedita prin care subconstientul va poarta unde nici macar nu va puteti imagina, insa in adancul sufletului va doriti! Trebuie sa incercati si voi! Andrei, tot respectul si mii de multumiri!”

Sencic Nicoleta

Trackback din site.

Lasa un comentariu