Eliberare Somato-emotionala

Eliberarea somato-emotionala este o tehnica promovata asiduu de catre Institutul Upledger, prin persoana fondatorului terapiei cranio-sacrale, dr. John Upledger.

Consider ca termenul de eliberare somato-emotionala nu poate fi atribuit doar fondatorului acestei terapii, acest principiu terapeutic fiind utilizat cu mult inainte de catre nenumarati terapeuti in diverse forme. Eliberarea somato-emotionala reprezinta tehnica eliberarii restrictiilor la nivel fizic si emotional, iar eu o utilizez ori de cate ori simt ca oamenii au nevoie sa experimenteze detoxifierea emotionala.

Rezultatele acestei terapii pot fi usor vizibile daca va doriti cu adevarat vindecarea. Linistea dumneavoastra depinde nu numai de constientizarea traumelor fizice si emotionale, ci si de increderea pe care o acordati terapeutului in dialogurile cu acesta.

Eliberarea somato-emotionala se poate traduce printr-un cumul de trairi diverse, precum: dureri musculare generate de contracturile musculare, suspine, planset, stari febrile, transpiratie, aceste stari putand fi urmate de altele precum: relaxare musculara, liniste interioara si sentimentul de implinire sufleteasca, de regasire.

Consider ca aceasta tehnica poate fi aplicata nu numai in cadrul unei terapii, ci si ca parte constitutiva a unui program intens de pregatire fizica, pentru a ajuta la depasirea unor obstacole fizice, precum si de natura emotionala.

Informatii suplimentare:

Denumirea terapiei: Eliberarea somato-emotionala Durata terapiei: 45-60 minute