Terapie Wat-po

Tehnicile componente ale acestui tip de masaj sunt asemanatoare cu asanele din filosofia Yoga. Este bine stiut ca aceste asane au efecte benefice asupra organismului, inducand relaxarea fizica si mentala. In plan energetic, aceste asane creaza o legatura cu cele sapte chakre corespondente cu organele si glandele din corpul fizic si cel spiritual.

Masajul Yoga Thai este asadar, preponderent energetic, ca de altfel toate terapiile prin masaj, stiut fiind ca  pe parcursul unei terapii exista un schimb energetic intre terapeut si pacient si viceversa. Masajul thai-yoga utilizeaza diverse proceduri: actionari ample asupra unor anumiti nervi, anumite tendoane si ligamente si o varietate de miscari care manipuleaza scheletul pentru a echilibra functiile corpului.

Masajul thai-yoga traditional reprezinta o forma straveche de fizioterapie buddhista, imbinand elemente de gimnastica yoga pasiva, presopunctura, reflexologie si masaj indian.

In masajul thai-yoga, uleiul de masaj lipseste aproape cu desavarsire, singura modalitate de ungere a corpului cu ulei fiind la finele sedintei sau in masajul thailandez cu posoane Meloterapia si aromaterapia intregesc efectul relaxant al unei terapii thai-yoga.

Practicarea masajului thailandez este diferita de cea a oricarui masaj occidental, in practica thailandeza terapia fiind perceputa ca “bunatate iubitoare” – in sensul conceptului buddhist.

Beneficii terapeutice:

  • elibereaza blocajele din fluxul energetic;
  • revigoreaza sistemul nervos;
  • elibereaza durerile si tensiunile musculare;
  • creste abilitatea de a asimila mineralele si electrolitii conferind protectie sistemului osteo – articular;
  • intareste si intinereste corpul, dar si mintea;
  • imbunatateste circulatia sangelui si limfei;
  • creste flexibilitatea si puterea de refacere a tesuturilor, in urma accidentelor.

Masajul thai-yoga are efect detoxifiant eliminand toxinele ce se regasesc in organism, regleaza dezechilibrele din corp generate de stresul psihic, emotional.

Este o tehnica terapeutica deosebit de eficienta in afectiuni precum: migrenele, artrita, paralizii temporare, dureri de spate, dureri articulare. Terapia se executa in principal fara aplicarea de uleiuri sau creme de masaj.

Informatii suplimentare:

Denumire alternativa: Nuad Boran – masajul Yoga traditional Durata terapiei: 75, 90, 120 minute